Fira nyår

Så är den då här... Årets sista dag!!! Och som jag längtar till 2014... Ser fram emot detta året grymt mycket! 
Har utvecklats otroligt mycket som människa under året som gått och är verkligen redo för allt som livet har att erbjuda! 

Att jag fått en fin gul ponny att dela det med gör ju inte saken sämre!!!

Idag va vi uppe hos Holmströms och körde i ridhuset, till en början hade jag en väldigt spänd ponny... 
Men när han väl travat igång, kom nacken och gunget i steget som ett brev på posten! 
Det märks verkligen att han har blivit starkare då han orkar mycket mer, även utan att slå av på tempo och trav... Innan va de ju så att han tappade de om huvudet hamnade i rätt position. Det var lite antigen det ena eller det andra! 
Sedan börjar han bli väldigt lydig och fin så jag funderar på att tejpa hans bett lite, då jag stundtals upplever att han inte vill/vågar ta stöd nu... Ska "klura" vidare på detta lite, funderar även på att prova det tredelade som vi rider på, då är han väldigt lugn och stilla i munnen! Han är absolut inte "dum" nu heller de handlar mer om att jag vill att han ska ta mina signaler på ett mjukare sätt... Ja vill inte att han ska reagera så starkt som han gör nu... :)

Bild från dagens körning...
Så nu väntar lite jobb, sen blir de faktiskt klackarna i taket ;)

Gott nytt 2014!
Kram
Mikaela <3

Året som gått

Så här de sista dagarna på året är man alltid lite nostalgisk tycker jag! Man tänker på allt som hänt under året, både bra och dåliga saker... 

2013 har inneburit mycket möten, jag träffade Tim, som i sin tur ledde till att jag träffade/lärde känna Team Olin! Mötet med dem har ju gjort att jag lärt känna ännu fler underbara människor och att jag fick förmånen och följa med på två stora tävlingar utomlands, otroligt lärorikt! Och så klart har jag lärt mig väldigt mycket på träningarna för Axel... Men också när jag fått va med dem i vardagen och även när jag fått köra hans hästar, något jag hoppas och tror att vi kan fortsätta med!

Nästa "stora" möte är väl Aragon... Förhoppningarna och känslan kring denna häst är stora!!! 
I och med att jag fick hem honom hade jag ju chansen/förmånen och träna för Rufolf och Tonnie i november. 
Jag kan väl bara säga som så att jag längtar oerhört mycket till nästa träning... 

Nästa stora nyhet/möte är väl "Driving Group 2014" som Emma Starck har startat! 
En satsning på oss kuskar i mellanskiktet, med mycket nytänk och "vi" känsla! Ska bli oerhört spännande att tillhöra en grupp! Vi har första mötet den 4 januari kommer lite mer info efter detta... :) 

Bara lite tankar så här en måndags kväll i slutet på 2013!!!

Kram
Mikaela <3

Regnet öser ner

Regnet öser ner ute... Hagarna liknar mer någon lervällings sörja än hagar och jag börjar fundera på om hästarna ska få varsin flytväst i nyårs present?!? Men men det är väl bara att "gilla" läget... Jag kan ju inte påverka de, ända fördelen är att alla vägar är mjuka och fina för häst jobb!

Idag lastade jag och Isabel hästarna och åkte till ridhuset, Aragon och jag var ju tvungna att träna på Elsas "läxa"... Galopp fattningar! Han har haft väldigt svårt för att fatta rätt galopp, jag tror inte heller att han använt sin galopp särskilt mycket innan han kom hit... 
Men träning ger färdighet och idag satt alla fattningar!!! 
Som vanligt är han otroligt positiv att jobba med och de va riktigt kul att rida ett "dressyr-pass" de va längesen! Brukar ju mest bli dressyr från kuskbocken numera, men på tisdag byter jag sadel mot vagn igen... Ska också bli kul och inspirerande att köra tillsammans med någon annan! 

Igår klippte jag fyra hästar, Aragon va en av dem! 
Idag va vi och hämtade 500kg hö... 
Min kropp tycker i alla fall det är skönt att ligga i sängen just nu!!! Känner mig något sliten. 
Men är otroligt glad över denna lediga vecka och all tid jag har fått spendera med nära, kära och framförallt mina fyrbeningar! Det ger kraft och energi till annat... 

Nu blickar vi framåt mot ett förhoppningsvis väldigt bra 2014! Jag längtar i alla fall helt otroligt mycket...

Kram
Mikaela <3

En lugn dag

Gårdagen va verkligen toppen!!! Umgås med världens bästa familj, äta god mat, fick även några fina julklappar! Bland annat en tavla ur samma serie som den "julklapp" jag köpte till mig själv innan jul... Har verkligen blivit helt "förälskad" i dessa tavlor! 
Dock fick jag ett avbrott i mitt Kalle Anka tittande, kikade ut genom fönstret, såg en ljus ponny stå vid stallet... På med kläder och ut, fånga in rymlingen och sätta honom i hagen igen, vet inte vad de/han hade hittat på men en tråd va väldigt slak och en nere! Men idag har de varit lugnt!

Har verkligen haft en lugn dag idag... Började den i stallet, körde två vändor med ett gäng människor idag på morgon! Aragon skötte sig prickfritt... Stod snällt och väntade och lät barnen klappa :) känns kul och tryggt att ha en häst man kan köra lite folk med igen... Imon ska jag och Belle ta en lugn tur med hästarna på morgonen. Underbart med lediga dagar som man kan spendera på bästa sätt!

God fortsättning!

Kram
Mikaela <3

God Jul!

Från oss alla till er alla en riktigt God Jul!!! Njut nu av lugn, god mat och nära och kära...

Idag blir de inte så mycket hästaktiviteter... 
De vanliga stall sysslorna så klart och så ska hästarn få sitt årliga julgodis, äpple, morötter och knäckebröd!!! Det brukar vara uppskattat... 

Kram
Mikaela <3

Ridhus

Jag är glad att jag har ett ridhus relativit nära mig, vi åker dit någon gång i veckan!

Jag tycker det är bra och komma bort ibland, Aragon behöver det där med att lastas åka iväg osv. 
Igår va han inte ens svettig när vi kom fram, annars har han varit lite stimmig när vi kommit fram! Står som ett ljus i släpet, men stressar väl så han blir varm... 
Har väl ca femton minuter dit med bil, rätt precis halvvägs mellan mig och Elsa. Nästa helg ska jg och Isabel åka dit och rida, på nyårsafton kommer Emelie så då blir de körning, bra för hästarna att få komma bort, lastas, vänta lite på släpet! Allt blir som det ungefär ser ut på tävlingar och man behöver träna på tävlings lika scenario för att få en trygghet i detta inför kommande tävlingar!

Ännu mera träning inför tävling blev de i lördags! Då jag "tvingade med" min bror ut på en tur och vi hittade en gigantisk "pöl" med vatten... 
Så då blev de ju så klart vatten träning, först i skritt, sedan i trav! 
Inte det minsta konstigt sa Aragon och travade glatt igenom... Inga som helst tveksamheter där, skönt!!! 
Jobbigt om de är vatten rädda, vilket jag visste att han inte va då han gått mycket i sjön vid Göta Kanal, men de är skillnad på mörka pölar och en hel sjö!

Kram 
Mikaela <3


Jul stressen

Snart är den här, julen!!!

Jag tycker vi ska försöka undvika stressen och istället umgås med de vi tycker om och göra sånt vi tycker är roligt! 
Inte stressa efter den perfekta klappen och de renaste hemmet... 
Så tänker jag om denna julen! Är ledig nu i helgen, jobbar sedan mån och en stund på julafton, för att sedan vara ledig en HEL vecka! Så underbart... Och den veckan ska innehålla lugn, hästar, vänner och lite hästar till!!! 

Som ett extra plus i kanten denna högtid som jag tycker så mycket om så kommer Isabel och Macken hit! 
"Belle" bor i vanliga fall i GBG men kommer härifrån och vi hade hästarna i samma stall när vi va små...
Så dessa veckor ska jag spendera mycket tid med henne. Rida ut, köra, åka iväg me hästarna, putsa och dona i stallet!
Så kul med lite sällskap!!! Ska nog "utnyttja" henne någon morgon också så jag får sova ;0) 
När de sedan åker hem igen, då kommer det ännu en NF hit, som ska köras in och förhoppningsvis slussas in för en blivande karriär som tävlingsponny!?!

Det händer så mycket spännande saker i mitt liv just nu och jag är så otroligt tacksam för att jag får uppleva allt detta! Det var väldigt längesen jag mådde så här bra!

Kram
Mikaela <3

Takt och tryck

Idag va Jossan med mig ute med Aragon, va ett tag sedan hon va med oss ute nu, närmare bestämt ungefär 2 veckor sedan!
Vi körde ner till sjön, det märks att han börjar bli starkare i sin kropp. Det är ett helt annat driv i honom!!!

Jossan sa det direkt när vi travat en bit, "- Vilket driv det är i honom, du behöver ju inte ens påminna om takten längre!"
Super kul när någon annan uppfattar det på samma vis som jag själv, nu kan man sätta honom i ett tempo och han behåller de med takt och tryck i steget! Jätte kul att se att de händer så mycket med honom...
Idag körde vi åtta kilometer och visst blir han trött av de, så de fattas ju kondition och flås ännu men inte alls på samma vis som innan!!! Så nu ska vi bara jobba vidare ännu mer med detta!!!

Elsa red honom i söndags, även hon tyckte att han va mycket bättre än senast, även om han tycker det är väldigt "onödigt" att tänka på vilken galopp man går i!
Allt är fortfarande väldigt grundläggande men det är verkligen jätte kul när man ändå kan lägga in nya saker hela tiden! 

I körningen har vi börjar jobba mer med tempoväxlingar, att han ska behålla form osv även när det händer något nytt!
Har även börjat jobba på ryggningar så smått... Halt och rygga i nedförslut så det går lätt för hästarna, så brukar de lära sig rätt fort!

Kram
Mikaela <3

Effektivitet

I helgen har så många "måsten" försvunnit från min lista! Jag tycker verkligen det är skönt att få mycket gjort på en och samma gång... Har hellre dagar där ja inte sitter ner alls för att sedan ha dagar där man verkligen kan slöa!
Har numera i alla fall ett fungerande lyse på ridbanan så nu går det att jobba dem i mörkret! Den andra lampan ville inte skutta igång, så där får vi nog byta ut hela armaturen! 
Hästarna har äntligen hamnat i rätt hage, den precis utanför stallet! Väldigt skönt och smidigt!!! Vi fick ändra lite på den eftersom de håller på o göra "parkering" utanför stallet där ja ska kunna ha släpet och även ensilage balar! 

Sista projektet var att få på vinterdäck på släpet! Så nu kan vi åka tryggt i vinter! 
Nu är det som så att utan alla underbara människor i mitt liv hade jag inte "hunnit" me allt de här... :) så tusen miljoner tack till er!!! 

Hästarna har så klart jobbat också, mer om detta i ett annat inlägg! 

Kram
Mikaela <3

Annorlunda dag

Ja idag har jag varit så där alldeles "vanlig"... 
Det innebär ju att man gör sånt som andra tycker är vanligt och inte tillbringar X antal timmar i stallet! 
Jag tycker om dessa dagar, ibland... För de får mig ännu mer att inse hur mycket jag älskar mitt liv med hästarna!!! :)) 

Så idag har jag städat, ätit lunch med fina vänner, handlat julklappar osv! 

Hann dock med ett besök på "Charlies häst & hund", jag var tvungen att köpa ny klipp-olja då det ska klippas lite hästar i helgen igen! 
Alltid kul och förvandla dem från "lurv"
bollar till fina hästar... 
Ett stopp på maxi blev det också, för att hämta ut 3 paket från EL Collection, så nu är lagret påfyllt inför kundkvällen på måndag!

Denna underbara tavla är numera min också, fin eller hur?!?

Kram
Mikaela <3

Licens, mätning och vaccinationer

Idag har Aragon fått sin första influensa spruta, allt för att göra honom klar för kommande säsong!!! 
Det ska bli så spännande att ta ut denna hästen på tävlingsbanorna... 

Passade även på att "anmäla" honom till mätning i Vaggeryd den 8de januari... Får vi sen om det är en C eller D ponny jag har... 
Sen är det bara licensen vi ska fixa så är allt löst!!! 
Tanken är väl att han ska gå i alla fall någon dressyr med Elsa i vår och att det blir "kör-tävlings" debut i april någon gång... Jag längtar!!! 

Innan dess ska vi dock hinna träna en hel massa, även om han nu får några lugnare dagar på grund av sprutan! 

Kram
Mikaela <3

Kundkväll

Som jag skrev i ett inlägg för ett tag sedan så är jag återförsäljare åt EL Collection, i och med detta fick jag en ide till en trevlig kväll med fina människor!

Så på måndag är det dax för "Kundkväll och jul mys" hemma hos mig!
Är det någon som läser bloggen och är intresserad av att komma så får ni höra av er... Skicka en kommentar eller ett mail så löser vi detta, mickan83_62@hotmail.com jag vill ha anmälan för att jag ska kunna beräkna lite "gotte" till kvällen!!!
Under kvällen kommer vi självklart ha massa fina erbjudande!!! 
Eller vad sägs om 30% rabatt på alla varor till ordinarie pris... 
En mössa på köpet om du köper "vinter" västen eller jackan! Ska bli riktigt kul att höra vad folk tycker och tänker om dessa fina kläder!!!


Den super snygga modellen på bilderna är min fina vän Kim och fotograf är Anna Jacobsson som också driver super härliga bloggen www.annapannaochlivet.blogspot.com

Kram
Mikaela <3

Vilken respons

Igår la jag ut ny info om träning för Tonnie och Rudolf på Facebook! Alla som var med sist tackade ja direkt... Sen tillkom, lite väl många :) men det är jätte kul!!!
Vi håller som bäst på att "förhandla" om hur länge vi kan/ska/vill hålla till i ridhuset på kvällen!

Men jag är så glad och stolt att jag och min kära vapendragare, Pia, återigen lyckas ro detta i land (förhoppningsvis ;))
och att fler tar chansen att träna för dessa oerhört duktiga människor! 
Vi var nervösa för att folk skulle tycka de va tidigt på säsongen, kanske dra sig för att anmäla pga dåligt väder osv! Tänk va fel man kan ha och ingen är gladare över detta än jag...
Har nog aldrig varit så "populär" som igår, telefonen pep i ett!

Känns som att körningen är på rätt väg, vi är många som jobbar med lite av varje. Ska bli spännande att se vad det mynnar ut i...
Vi har "Driving Group 2014" som Emma Starck dragit igång, som jag förövrigt hoppas bli en del av och sedan "Körkalaset" med Fredrik Persson i spetsen och Boyd som tränare! 
Detta väntar nog hela kör Sverige med spänning på att få mer information om... Det blåser åt rätt håll nu, eller vad tror ni andra?!?

Kram
Mikaela <3

De där hästarna

För att bli riktigt bra tillsammans med en häst måste man nog ha en speciell relation till hästen, jag tror att de måste finnas något form av "klick"!

I mitt liv har de väl än så länge funnits två sådan hästar... Isa och Allman! Båda två väldigt speciella på sitt vis!

Isa va en riktig "diva" hon "bossade" med de andra hästarn! Blev rent ut sagt sur om man inte satte henne i första rummet... 
Det bästa hon visste var att åka på tävlingar, då levde hon fullt ut. 
Hon älskade att visa upp sig och gjorde nog egentligen aldrig någon dålig tävling! 
Dressyren kanske inte va hennes starka sida även om hon hade mycket placeringar både uppsuttet och i vagn! Nä, favoriten va så klart fartgrenarna! Hoppning, maraton och precision!!! Hon kämpade alltid och ville alltid göra sitt bästa!
Hon hatade regn och lera, som den primadonna hon är... 
Trots att hon va pigg och gärna visade detta med oss rutinerade var hon en klippa mot orutinerade! 
Hennes "favvo-trick" va annars galopp på en väg, plötsligt kast åt sidan... "-Hallå, ser du inte den gråa stenen i diket, den kan äta upp oss".
Otalig gånger fick jag smaka på gruset i dessa situationer!!! 
Hon tog mig upp till MSV körning och Jennifer hade placeringar upp till LA i hoppning!!! Vi kände varandra utan och innan, jag hade förmånen att äga Isa från 2004-2013 en fantastisk häst som gett mig då mycket... GLÄDJE!

Mannen i mitt liv Allman!!! Undra om man någonsin mer i livet kommer tycka att en relation till en häst är så självklar?!? Det var kärlek vid första ögonkastet... Jag bara visste att de va vi två!!!
Han va kanske inte en sån fighter som Isa, han va mer självklar! 
Han va bra och de visste han! 
Ja va aldrig nervös med honom när ja körde in på banan, konstigt nog så kändes de ungefär som att jag visste att de skulle gå bra. 
Samma sak hemma han va lugnet själv, inget stressade honom, förutom lastbilar och om hans brudar va utom synhåll! 
På tävling va han underbar, han va så lätt att ha med sig, vi va placerade i alla kör klasser utom en, totalt! Han rev aldrig en boll i precisionen! Men mer än alla tävlingsresultat va de känslan... 
Va ja inne, stod han vid huset, va jag i stallet stod han vid stallet... Kom ja hem med bilen kom han o mötte mig! Han va alltid där jag befann mig!
Det va underbart att vinna fjord SM med honom och glädjen där och då med mitt team är nig svår att uppnå igen!!! 

Det är en ära att ha fått tävla dessa fantastiska individer! 

Och det bästa av allt är att jag börjar känna "klicket" med Aragon! En oerhört speciell och personlig häst... Ska försöka beskriva i ett annat inlägg!

Kram
Mikaela <3

Aktiv morgon

Idag va vi morgon pigga! 
Tilde kom hit vid nio och vid tolv va alla tre hästarna jobbade, stallet klart och lite annat små fix ordnat!!!
Jag tycker det är så skönt med sådan här dagar. När man hinner med mycket, utan att stressa och när man väl är klar har man ändå mycket tid över för annat!

Vi började med Aragon och Fortuna på banan, Aragon fick ett dressyr pass med Tilde, fokus på takt och bara böja i nacken utan några större krav, de håller på att lära känna varandra som bäst! Men jag tror att båda va lika nöjda när passet va slut, stundtals såg det riktigt bra ut, jätte kul!
Det är verkligen jätte kul att hjälpa Tilde för hon tar verkligen till sig av det man säger... 
Firtuna fick skritta med ryttare på ryggen! Inga som helst problem sa hon!

Wella fick komma ut på vägarna med selen, det är nog snart dax att koppla däcket bakom henne! Hon bryr sig inte det minsta om vad som händer med linorna... 
Däremot har hon börjat "grejja" med sin tunga igen, hon lägger den över bettet, det gjorde hon när vi började jobba med henne också! 
Men när vi bytte till remont grimma slutade hon... Trodde jag! 
För idag gjorde hon det igen! Men vi kom fram till att vi nog ska byta bett och se om det blir bättre... 

Nu är "snö-monstrena" ute och äter lunch! 
I eftermiddag kommer det en ensilage leverans... Så nu ska jag börja "varva" det med höet för att de sedan ska gå bara ensilage under dessa kalla månader.

Kram
Mikaela <3

Drivet

Ibland kan man fråga sig vad det är som driver en till att hålla på med de man gör! Jag kan nog "erkänna" att hade inte jag tävlat så hade jag nog inte haft hästar... 
Detta att ständigt bli bättre, utvecklas och hitta nya mål! Det är nog det som driver mig... 
Att bara mysa och ha en häst för att det är kul hade nog inte passat mig? Jag hade nog blivit "lat", nu när regnet står som spön i backen eller det är svinkallt så är det tävlingarna i sommar som motiverar mig till att träna... Annars är de både varmare och bekvämare att stanna kvar i soffan under filten!!!


Jag är en vinnarskalle ut i fingerspetsarna, jag har väldigt svårt att vara "nöjd"!!! 
På gott och ont, pressen på mig själv är väldigt stor (från mig själv) men det är också detta som gör att man utvecklas, att man vågar prova nya saker! 
Pratade lite med Tonnie en kväll i veckan och sa att jag trivdes så otroligt bra med deras tränings system och då svarar han, så klart du gör! 
För du tänker lika dant som oss när det gäller hästarna! 
Jag gillar det holländska systemet och sättet de behandlar hästarna på. Lätt och enkelt inget krångel... Hästarna ska vara trygga och acceptera de du ber om!!!

Men åter till motivation och drivkraft!!! För mig är det också viktigt att hela tiden ha del mål, hitta saker i vardagen som man ska uppnå, det kan vara enkla saker som att Aragon ska lära sig att stå still när man spänner för och hoppar upp, målet är på god väg att uppfyllas, då får man ha ett annat mål... 
De större målen just nu är rakhet och takt!!! Detta ska vara befäst till nästa träning i februari... 
Det största målet är att debutera MSV framåt höstkanten!!! 

Lite tankar så här en snöig och blåsig fredags morgon! Skickar med ännu en bild som motiverar och skänker glädje!!! 

Kram
Mikaela <3

Ny Hollands träning

Nu är det nästan spikat att det blir träning för "holländarna" igen i vetlanda den 8-9 februari... 
Om VRF är snälla och flyttar sin helg-kurs för ridskolan eller att vi på något sätt kan samarbeta om utrymmet!

Så de krävs bara detta och lite mer matematik sen ska vi komma ut med mer info...
Finns några platser kvar! Det var riktigt kul att lägga ut infon till de som var med sist, nästan alla svarade ja inom en timme... 

Och alla ni där ute ta chansen att träna för dessa killar de är super duktiga och de ger riktigt mycket! Det är verkligen min typ av häst/träning/hållning de ska va lätt att köra, hästen ska vara glad och lyhörd, har man detta är det mycket "lättare" att köra häst!
Så välkomna, gamla som unga, rutinerade som nya... Vi hjälps åt!!!

Kram
Mikaela <3

Dessa mörka tider

Detta mörker ställer ju till "häst-livet" lite... 
När man slutar 16.00 eller 20.30 finns inte något ljus kvar och med en sprallig Aragon lockar det inte att ta ut honom i mörkret själv! 
Men snart vänder det igen och vi går mot ljusare tider!!! 

Så länge får "vi" göra det bästa av situationen och motionera och träna desto mer de dagarna ljuset tillåter. 
Sen ska vi försöka lösa problemet med strålkastarna på banan!!!
Det är lite oklart om båda lamporna har gått sönder eller om mina "el-nissar" lyckats gräva sönder kabeln ut till ridbana... För får ja bara lyse där e motions problemen helt bortblåsta!!! :)) så jag får väl be någon jätte snällt och blinka lite med mina långa ögonfransar... Hoppas vi kan lösa de till nästa helg iaf!

Så igår blev de "tyvärr" vilodag, så även idag  och imorgon! Så får vi jobba på igen i helgen... 

Kram
Mikaela <3

Från negativt till positivt

Tänk vad hästarna svarar bra när de förstår vad man begär av dem och på vilket vis det ska utföras!

Igår va inte Aragon på något strålande humör, han gjorde vad jag bad om men inte mycket mer... Han tyckte mitt "hittepå" med intervall träning va rätt onödigt! Som jag skrev i ett inlägg förra veckan så tycker jag att träningen för hästarna ska va positiv! Men ibland måste de jobba på i alla fall... Tråkigt men sant! Jag tvingade inte honom till ngt inga hårda ord eller pisk på ett hårt sätt... Han fick "bara" fortsätta jobba!!! 

Idag kom belöningen, en häst som redan från början va rak och hade ett helt annat driv!!! 
Han "frågade" till och med om han fick galoppera flera gånger... Bra påskjut och öronen toppade hela turen!
Det är en så häftig känsla när polletten trillar ner och de plötsligt förstår, 
-"Jaha är det så här du har menar, de va ju super enkelt"!!! 
Tycktes han säga idag! Han va med mig på ett helt annat sätt... Vi har ju "växlat" upp hans gång ganska mycket sen han kom, trav var lite snabbare än skritt men bara ytterst lite, galopp gick kanske att få precis i en uppförsbacke men helst inte mer än tre steg ;0) 
Nu börjar han hitta flyt och takt i rörelserna och kan bibehålla detta!

Detta får man fram genom att konsekvent påminna, tappa inte takt och tempo, först med röst och tar de inte de kommer pisken! 
När de håller de tempo man bett om är det också viktigt att berömma och i gångarterna kunna "växla" tempo blir nästa steg! 
Helst hade jag velat åka till ridhus och köra lite dressyr imon. Undra om jag kan få med mig någon?!? :0)

Lite tankar om att man kanske inte alltid får det man vill precis här och nu, men jobbar man konsekvent så kommer belöningen! De gäller egentligen inte bara detta utan mycket i livet...

Kram
Mikaela <3

Full aktivitet

Idag har jag verkligen varit aktiv, klockan ringde fem, upp och släppa ut hästarna, in mot stan och mitt nya "extra" jobb, jobbade till två!

Hem... Och fullt fokus på hästarna!!! Aragon fick ett intervall pass på en åker, jobbigt men nödvändigt för att stärka honom! Trav uppför, skritt och uppmjukande övningar på vägen ner. När vi sedan var på väg hem övade vi på att "byta underlag" det vill säga... Man kör från vägen ut på åkern och tvärtom! Inga problem att styra, men "Blondie" tycker att det låter otroligt läskigt när man byter underlag! Aldrig varit med om en häst som reagerar så mycket på ljud... Han gör inget dumt, men han blir spänd och han måste lära sig att ljuden kan ändras därför tränar vi på alla möjliga sådan just nu!
Skickar med en bild på Aragon och Alvin, två fina killar!


Sedan tog vi Fortuna, på med sadeln ut och hänga lite... Sedan satt Tilde upp, inga problem eller konstigheter tycktes hon säga, sitt du där så bär jag dig!!! Lugna trygga hästen...
Sist men inte minst (eller jo det är hon ju;)) Wella, henne satt Tilde upp på direkt, ingen lina eller ngt liknande! Ja va med och gick jämte men Tilde styrde och skötte farten. Vilket hon skötte galant... Härligt, nu ska brudarna jobba lite ett tag igen!

Har ni sett att Aragon "smugit" sig in i headern och i kategorierna? 
Snälla Emelie L har fixat detta och nu är det alltså bestämt att han stannar här för att tävla under först och främst två år. 
Ska bli så kul att utbilda denna fina ponny och tror/hoppas att vi kommer få de riktigt kul på tävlingsbanorna!!! 

Kramar
Mikaela <3

RSS 2.0