Regnet öser ner

Idag öser regnet ner... Enligt väder appen skulle de sluta klockan åtta men det ser inte så ljust ut just nu!!! 

Banan ser bra ut, de största problemet är nog att få fram hästarna i regnet. Aragon är besiktad och klar... Myser i sin box med fleece täcke på medans vi fikar i Inge och Jeanettes husvagn! 

Ska strax bege mig mot stallet för att fixa knoppar osv.
Helgens rosett skörd... Återstår att se om de blir ngn mer! Håll tummarna för oss...

Kram
Mikaela <3

Dagens maraton

Idag har vi alltså kört maraton! 

Sträckorna va som vanligt inga problem, tidsmässigt, han tuffar på så fint! 

Skillnaden idag mot alla andra maraton va att han va betydligt mer vaken och "med" mig... Hoppade och skuttade och for och va verkligen på bettet! 
Skrittar gör han med mer än en minut tillgodo... Så den känns inte heller "jobbig"! 

Dax då för E-sträckan och hindrena... Jag har ju haft lite problem med att få honom att tända till och "dra" själv! Men efter träningen för Carina känns det verkligen som det har släppt... 

Idag jobbade han på så fint i hindrena, allt gick precis enligt planen... Även om jag höll på att köra C baklänges i hinder fyra, kommer mot porten tänker höger... Vitt!!! Nä fel, från andra hållet! Så de blev ju bra iaf! 

Vi hade verkligen en bra känsla när vi kom i mål men fjorton starter är många och inte trodde jag de skulle räcka till placering... Men jo!!!
Så idag har vi tagit vår första maraton placering, en röd rosett!

Så inför imon ligger vi trea... Fyra straff upp till andra platsen och tre ner till fjärde! Tomas på första platsen kan vi nog inte "hota"... Det är ju en "liten" tröst att han tillhör EDG han oxå! ;0) 

Kram
Mikaela <3

Dressyren avklarad!

Det är väl ungefär så de känns... Var verkligen laddad för att köra dressyr och han va super fin på framkörningen! 
Han va fin inne på banan oxå, men han gjorde inget extra och engagerade sig inte jätte mycket! 

Så själva uppvisningen blev lite... Mellan mjölk!!! Det hände inte mycket, han va loj helt enkelt! 
Men det är väl bara och bryta ihop och komma igen eller vad är det man brukar säga?!?
Årets sämsta dressyr resultat landade på 65,5 straff och jag hoppas det är årets sämsta annars vet ja inte om ja kommer igen ;))

Döm om min förvåning när det "räcker" till en tredje plats i ett startfält med 14 kuskar?!? 
Så nu är det bara och bita ihop och slåss för den där total placeringen!!! 

Nu ska vi gå ett varv till i hindrena!

Kram
Mikaela <3 

Premiering

Ledsen för den dåliga uppdateringen... Men denna vecka har gått i ett med jobb, hästar, stall och nu på köpet en riktigt hemsk förkylning!!! Men men det är ju bara att "vänta" ut den...
Imon åker vi mot Gbg för tävling preparerad med nässpray och massa C-vitaminer! Nog om detta och åter till premieringen.

I lördags var det alltså dags för premiering med Fortuna och jag kan väl erkänna att hade det inte räckt till diplom hade jag blivit besviken... 
Vi var där i lagom tid, lastade ur och gick för att mäta, 140cm för dagen men jag tror hon växer mer! 
Sedan gick vi runt med Fortuna en stund så hon fick se sig om, så skönt med en häst som glatt stegar på med toppade öron! 

In och gå på ring, fem tre års ston visades och Fortuna var nummer två av dessa! 
Så det var precis lagom att jag och Jenny bytte hästar när nummer ett var inne! Jag valde att inte visa själv eftersom det där med att springa inte riktigt är min grej.
Fortuna skötte sig bra inne i ringen och de fick både skritta och trava flera gånger.
Sen var det en nervös väntan medan de andra tre stona visades... 

In på ring igen... Och nu bad hon oss skritta för hon var fortfarande inte säker på alla poäng, vi fick stanna kvar som nummer två i ringen och fick fina poängen 99797 41 poäng och diplom!!! Jag hörde knappt vad hon sa när hon pratade om Fortuna, synd man skulle haft de på film... Det jag hörde var, "Vill ni se en häst med en excellent skritt titta på denna, hon rör sig från öronen till svansen när hon skrittar"! 
41 poäng är jätte bra och nu får vi slipa lite till på traven till riks utställningen så kanske de kan bli en åtta där... :) 

En bra men väldigt blöt dag och det var verkligen super kul att ha Elin med igen... Det va längesen vi var iväg på äventyr nu! 

Kram
Mikaela <3

Okänd mark

Imon är det dax... Dagen ja längtat efter och fasat för!!! 
Tur att Anette och Jenny svarat så glatt och trevligt på alla konstiga frågor ja ställt. Tur ja kan hjälpa dem när de kommer till annat! Sånt man har vänner till väl?!? 

Så nu står hon i sin box alldeles blank och len... Nybadad, nyfriserad och ryktad! 
Det är alltså dax för premiering för Fortunas del! 
Behöver ja nämna att jag mycket hellre kört ett knivigt dressyrprogram eller ett svårt maraton?!? Då har man ju koll på läget och man vet vad som händer... 

Så håll nu tummarna för oss så återkommer jag imon med en rapport... Hur eller hur är hon ju samma fina häst både när man lastar och lastar ur, i alla fall i mina ögon! 

Kram
Mikaela <3

Onsdag 20 aug 2014

Regnet öser ner utanför rutan och motivationen till att gå ut är inte super stor!!! 
En film och varm choklad hade nog passat bättre... Men men både Aragon och Bellinda ska köras så det är inte mycket att orda om, bara klä på sig och se fram emot den varma duschen när man kommer in!

Just nu är Aragon, Bellinda, Fortuna och Cissi här hemma, Wella är fortfarande på bete tillsammans med Falki och får nog stanna två tre veckor till... Blir nog lagom att ta hem henne när Bellinda och Cissi åker tillbaka.

Cissi är en två åring som bara är här för att lära sig grunderna i tömkörning och släpa lite linor för att komma tillbaka till våren och köras in fullt ut! 
Bellinda är så gott som inkörd och ska köras under vintern hemma och sedan även hon komma tillbaka för att starta ngn tävling till nästa höst!

Fortuna ska visas på premiering på lördag i Norra Ljunga sen väntas beroende på poäng raden deltagande i treårs testen i vetlanda och riks utställningen... 
Under tiden jobbar vi på med hennes utbildning!

För Aragons del väntar tävling i Gbg nästa helg sedan återstår bara två tävlingar... Båda i Åstorp! Innan han får vintervila för att sedan sättas igång inför nästa säsong, den ska bli otroligt spännande för nu känner man att han börjar bli stark i sin kropp.

Nu har ni fått en liten läget här och nu up date!

Kram
Mikaela <3

Funderar...

Funderar på att "damma" av bloggen igen... Börjar bli lite sugen och känner att jag faktiskt har lite saker jag vill dela med mig av! 

Under tiden får ni några bilder från sommaren... :) 
Maraton träning! Hemma, väldigt lyxigt och kul tyckte vi nog alla tre den där sommar kvällen...
Axel i Aachen en tävling dit alla häst intresserade borde åka någon gång i livet! Underbart!!!
Man måste få njuta här i livet också hälsar Aragon... ;0)
Vi börjar få till dressyren... Nu ska vi "bara" lyckas på tävling också!!!
"Systrar" Bellinda och Cissi! Två av sommarens inkörningshästar.

En sneak peak på vad vi har gjort!!! 

Kram
Mikaela <3

RSS 2.0