Nijkerk

I lördags eftermiddag begav jag mig iväg på en tripp... 
Alldeles själv, ja va lite nervös över att köra där ja inte hittade men med "tom-toms" hjälp gick de fin fint!
Planen va att Erika skulle följt med men efter avrådan att ta med Johnatan stannade hon hemma. 

Jag va framme halv fyra, gick in i "ridhuset" och fick en "chock" helt propp fullt med folk och stämningen va högre än på en allsvensk fotbolls match i Sverige! 
Jag va där i lagom tid för att se fyrspannens kval, nivån på ekipagen här va väldigt blandad, de fanns de som travade runt i sakta mak och de som körde grymt fort och skickligt! 
Inför deras andra kvalet mötte jag upp Tonnie och Rudolf som hämtat Jeron (Tonnies ponny). Riktigt kul och inspirerande och träffa dem igen, hela tiden blev jag presenterad för massa människor! De förklarade allt och svarade på alla mina frågor, bättre sällskap kan man inte tänka sig! Fick även träffa Rudolfs flickvän... Och tre mycket trevliga människor från England!

Halv sju va de dax för Tonnie att köra finalen, en tok laddad Jeron kunde inte stå still på lastbilen, pillade på allt, skrapade och va allmänt ivrig! 
Hjälpte Rudolf att sätta för så Tonnie kunde gå banan i lugn och ro.
Upplägget va precis som i Globen och Scandinavium... Maraton blandat med precision, tre hinder med portar A-D i finalen!

Tyvärr gick det inget vidare för Tonnie, han körde fel redan i port ett då tolvan och ettan stod jämte varandra! Han insåg de men eftersom tempot är så högt så var de för sent att väja då hade de vält! Bittert, men sånt som tyvärr kan hända... 
Bilderna är inte optimala men ni får en känsla av hur det såg ut... Får skylla på att ekipagen körde för fort ;0)

Träffade även Pernilla som kört sin fina Fedde i kvalen, tyvärr räckte de inte till final, hade varit riktigt kul att se henne och Emil på banan! 
Skulle verkligen vara kul och åka ner och köra denna tävling någon gång! Även mästaren Boyd Excel va där och körde, engelsmän och belgare...

Efter Tonnies final såg vi resten av finalerna på ståplats, ju tokigare hästarna/ponnyerna va ju tokigare va publiken! Gå in på hoefnet så finns där filmer från tävlingen! De kördes finaler i enbet, tandem, par och fyrspann... Alla finaler i både häst och ponny klasser! Från början hade de varit 178st i alla kval, beroende på storlek i startfältet hade ca 1/3 gått till final.
Super kul att träffa alla dessa kör människor och att få uppleva en sån här tävling! 

Kvällen avslutades hos engelsmännen med god paj och massa prat om körning, träning, pengar och tävlingar!!! 
Kanske, kanske, kanske blir en resa till "Jumping Amsterdam" återstår att se...

Kram en från en tokladdad
Mikaela <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0