Dressyrtävling

Igår va det dax för Tims debut på lokal ponny dressyr! Vi åkte till Grankärr strax utanför Gränna.

Än så länge är han inte stark nog att gå två klasser så vi hade valt att anmäla honom till en LB:1.

De hade fått start tid 09.50 och vi va där vid nio tiden, perfekt tajming då han än så länge inte kräver så lång framridning. Men det var en pigg och glad gosse som började med att bjuda på en serie bocksprång när Elsa kom upp till de andra i paddocken, så då blev det istället så att man fick värma upp i ridhuset... Där det inte var fullt lika mycket ponnyer....
Skönt i alla fall att ha en hingst som är lugn och trevlig borta, inte massa skrik och fasoner utan uppför sig prickfritt!!!

Väl inne på banan va Mr Tim lite misstänksam mot blommor o staket men när han väl fått gå förbi dem insåg han att de inte va så farliga.
Jag som stod vid sidan av tyckte programmet såg fint ut, visst "dyker" han lite i travprogrammet än (beror ju på att han inte är stark nog). Men galoppen och skritten va riktigt bra!

Dock får de dåligt betalt vilket både jag och Elsa tycker 58% och ingen större skillnad på det som är "bra" och "dåligt" även om kommentarerna är bra... Dvs han får en sexa även om kommentaren är väldigt positiv samma sak om kommentaren är negativ, tycker att man ska använda skalan lite mer i dessa fall och lyfta fram de som är bra eller dåligt!

Men men vi är otroligt glada och nöjda över hästen, han skötte sig strålande och det var många som kommenterade att han va fin!
Han har potential de vet vi, de handlar än så länge om styrkan och den blir bättre för varje dag!

Det är verkligen en stor fördel att ha en så rutinerad och duktig tjej som Elsa i sadeln på honom, kunde inte varit mer nöjd och glad över detta upplägg!
Nästa tävling blir 12-13 oktober vi ska bara komma fram till vad Allround ponnyn ska gå för gren... Finns ju en körtävling den helgen också ;0)

Kram
Mikaela <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0