Fartfylld helg

Så va ännu en helg fylld av tävlingar "över", lördagen ägnade vi åt dressyr i Braås!
Wella och Felicia gjorde tävlings debut i dressyr, de red en LC:1 där de red ihop 60% och fick mycket fina ord med sig från domaren! Så nu gäller de bara att slipa ännu mer på dressyr formen till New Forest SM för deras del där de rider LB ungponny programmet. 

Emilia red sedan LB på Aragon, ett program som såg väldigt fint ut, de börjar verkligen se ut som ett dressyr ekipage de där två ;0) resultatet där blev 72% och vinst! Nu har vi beslutat att efter New Forest SM så blir det inga mer LB starter för deras del i dressyren... För att utvecklas måste man ju sikta uppåt!
Sen väntades si så där fem timmars paus tur att det var fint väder och att det fanns trevligt folk att umgås med, vissa sov, andra kollade blocket eller så kunde man ju faktiskt titta på andra hästar! 

LA och lagfinal, Lisa va först ut på Tulpan, de red som vanligt en säker runda med fina procent och gick upp i ledning! Sedan va de dax för Emilia och Marijo... Som för dagen va lite spänd och tyckte att de blåste på tok för mycket! 
Direkt efter dem va de sedan Emilia och Aragon... Ett bra program även om även han va lite spänd, men de fick till skänkelvikningarna denna gången dock va galopp arbetet lite sämre än vanligt! Emilia va inte alls nöjd när de kom ut från banan... Procenten räckte dock till att ta över ledningen, så två vetlanda ryttare i toppen. 
Sen följde en nervös väntan innan Kelly skulle in i slutet med Swingfly, det är inte "ofta" man önskar att en annan ryttare ska överta ledningen men de gjorde vi nu!!!
Ännu en säker och fin ritt!!! Som resulterade i att Kelly nu tog över ledningen, bland C ponnyerna va de alltså tre vetlanda tjejer i topp!!!! 
Nu räknades det för fullt och Braås va de stora hotet vi räknade ut att deras sista ryttare behövde rida på 63% för att ta över ledningen! De gjorde hon inte! Så det blev ännu en vinst för vetlanda tjejerna! Super kul att det höll hela vägen... 
Vinst i div 2 finalen Småland för Vetlandas tjejer!!! Det har verkligen varit en ära och så kul att vara på tävling med detta gänget! Glada och peppande i alla lägen, alla har verkligen brytt sig om varandra och hjälpt till... Trevliga föräldrar, tränare och lagledare! Man kommer sakna lagtävlingarna, tur att man kommer ses ute på tävlingar i alla fall och att det nästa vår förhoppningsvis blir start i div 1 för detta härliga gäng! Känns som attalla har potential i sina ponnyer att plocka upp dem ännu ett snäpp! 

Även Emilia och Aragon har gjort en fantastisk resa... Emilia har snart ridit honom i ett år och då ville hon inte ens rida dressyr utan jag och Elsa fick mer eller mindre övertala henne till de, nu talar ju resultaten för sig själva och de har verkligen utvecklats något enormt!


Söndagen ägnades åt körtävling med Fortuna men de kommer i ett annat inlägg!

Kram
Mikaela <3Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0