Klockan

Jennifer var och hoppade Isa igår och vi jobbade mycket med en hoppövning som kallas "klockan" dvs du lägger bommar på en volt klockan 12, 3, 6 och 9. Vi började med bara bommar på marken, rulla över dem i gallopp, Jennifer jobbade mycket med att det bara skulle flyta och att sprången skulle stämma. Sedan la vi upp bommarna så att det blev hinder av dem, man kan också variera sig genom att rida antigen på inner eller ytterbåge och leka med galoppsprången på det viset.


Sedan fortsatte vi med linjen räcke oxer, här varierade hon galoppsprången med att rida 5 eller 6 språng, sedan avslutade hon med att rida räcke, räcke på båge eller räcke oxer på båge.
Blev väldigt bra övningar med bara dessa enkla hinder, hoppas ni förstår min skiss!
Isa var pigg och glad och jobbade på jätte fint, i slutet blev hon nästan överexalterad och ville att allt skulle gå väldigt fort så Jennifer fick sluta ridpasset med att jobba lite markarbete i trav och gallopp så att hon verkligen fick henne lugn igen, något som vi la märke till denna träningen är att vi börjar uppfatta Isa som "snabb" igen. Hon har alltid varit snabb i sig själv men i sommras tyckte vi att vi fick driva mer och mer för att få henne snabb, hoppas gamla Isa verkligen är på väg tillbaka!!!


Kram
Mikaela <3

Kommentarer
Postat av: josephine - junior med satsning mot sin dröm

Sv: ååh tack! :)

2011-03-10 @ 11:10:49
URL: http://josephinetjernlund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0