Flyinge 4-5/6

Vi har haft en underbar helg på Flyinge och Stuteri Grönkulla vi åkte ner vid lunch tid i fredags, resan ner tog ca 3 timmar och 20 min. Isa stod lugnt och snällt hela resan trots att det var mycket varmt. Fredagen ägnades åt bangång av presicionsbanan och "Maraton-breeting" hann även med att prata med alla härliga körvänner!
Sen styrde vi åter mot Grönkulla och Fam Holmgren, där väntade en utsökt lasagne och efterätt i form av jordgubbar och glass, jag kan säga att det var många av "kusk-kollegorna" som va avis på den servicen! Sen blev de rundtur bland alla fina hästar, det var kul att återse fina Etna! Men mest avtryck på näthinnan gjorde nog lilla Fortuna som har Vidja som mamma, ädel och vilken fart hon hade i hagen, det är verkligen min typ av häst!

På lördagen blev det tidig uppstigning då vi startade dressyr redan tjugo över nio. Isa var hur fin som helt att köra fram, inne på banan var hon lite svår att få ut till vänster men annars fin och lyhörd även där. När vi skulle vända upp mot domaren för att göra halten och ryggningen stannar hon helt appropå och breddar benen, slår med svansen och ska "kissa"... Mitt superbrunstiga sto ville inte flytta på sig... Där rök många poäng, domarna räknade de som felkörning och jag fick dåliga poäng på lydnad och presentation. Tårarna var inte lång borta när jag kom ut från banan, hon som hade varit så fin... Annars!
Ladda om direkt för att köra presicion, nolla och inom tiden! Får nog säga att detta är vår paradgren vi har inte rivit många bollar i vår karriär!
Eftermiddagen spenderade vi i maratonhindrena, solbrända och fina blev de grillbuffe med goda vänner på kvällen innan det blev ännu en vända i hindrena! Isa fick komma ut i hagen på em/kvällen skönt för henne att sträcka på sig!

Söndag och dags för maraton i stekande sol och 27 grader i skuggan, vetrinären ville se Isa en gång till då hon tyckte hon travade stelt första gången men efter bocksprång och bakustsparkar i longerlinan fick vi väl godkänt och beröm för en häst i fint hull.
När vi selade och skulle iväg va Isa så seg hon sov nästan och verkade inte särskilt arbetsvillig men så fort vi kom ut på sträckorna så piggnade hon till, sträckorna va otroligt fina med bra underlag och härlig natur både A och D sträckan klarade vi av med tid tillgodo, härligt!
Så var de då dax för E sträckan och hindrena! Hinder ett körde jag dåligt i vi fick inget tempo och det blev ryckigt men sen körde vi upp oss och fick till riktigt bra rundor i en del hinder! Vi hade snabbaste tiden i sista hindret och allt flöt otroligt bra då är det verkligen härligt att köra maraton. Med en häst som har tryck i steget och vill ge allt och en groom som sköter sig utmärkt där bak då är det lätt att köra häst!

Sista hindret på väg ner till port A (fotograf: Anette Holmgren)

Även denna sträckan klarade vi utan problem med tider osv, fick beröm för en fräsch häst när vi kom i mål! De känns skönt det ger ju ett kvitto på att man tränar på rätt sätt!

Så var det bara och packa ihop allt igen, Isa blev duschad, fick betfor med mycket vatten och en liten promenad innan vi åkte hemåt! Vi var så klart tvugna att kolla resultaten innan vi begav oss, ledning i maraton! Nog hade det kännts bra men jag trodde inte det var så bra. Vi bestämde oss för att åka hemåt iaf, Eva lovade att ta hem priser om det blev några!
Hemfärden gick bra, väl i stallet packade vi bara ur och tog hand om Isa det andra sparade vi tills idag... Framåt nio när vi tvättade bilarna efter helgen strapatser (får göra något extra för snälla morfar som lånar ut sin bil) ringer Eva och gratulerar till en andra plats i maraton! Så kul att vi fick en rosett iaf... Tänk om hon hade skött sig i dressyren också då hade vi varit riktigt farliga ;0) men de kommer, hon var super i helgen och jag är så nöjd!

Solbränd och med massa myggbett somnade jag snabbt igår kväll! Tack än en gång till Fam Holmgren för er underbara gästfrihet, finns nog inte bättre kusk- och hästhotell även om Isa inte behövde blivit så kär i Ternegutt, men han är snygg... ;0)

Kram
Mikaela

Kommentarer
Postat av: Torill

Grattis till fin placering. =)

2011-06-07 @ 08:44:38
URL: http://frassehubbevera.blogspot.com
Postat av: Anette Holmgren

Ser en ny karriär framför mig, kuskhotell...får väl suga på karamellen ett tag! Härligt att se er här även om det bara blev en kortis på lördagen.

Ser fram emot att våldgästa er i vinter när vi lämpar av Etna???????

2011-06-08 @ 08:35:08
Postat av: Therese

Grattis till placeringen och en väl genomförd tävling! Härligt att vinterns "upp"laddning har gett en nytändning för både dig och Isa!Kram T

2011-06-09 @ 11:29:15
URL: http://www.stallthema.zoomin.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0