Tranås 29/5-11

Idag var det då äntligen dax för tävlingsdebuten för i år, något framflyttad på grund av kvarka osv. Jennifer skulle åka till Tranås för att hoppa två klasser med Isa en 85cm och en 90cm med Sveland cup.
I "potten" för vår del låg även en biljett till "Fjord-SM" i hoppning, Jennifer och Isa hade ju sedan innan två nollor i 90cm (Braås i höstas).

Jennifer tar studenten i år så hon laddade upp igår med studentbal och jag hämtade henne klockan kvart över tre i natt, kanske inte den bästa uppladdningen men det var den ända som gick att genomföra om de skulle få chansen att kvala till SM.
Klockan ringde igen vid 06.00 och i hällregn styrde vi färden mot stallet, Jennifer fixade så Isa såg representativ ut och jag fodrade och släppte ut de andra hästarna. Kvart över sju rullade vi mot tävlingen. Första klassen hade endast 6 starter vilket gav 2 placerade, de va näst sist ut och satte en fin nolla i grundomgången. Omhoppningen var prickfri och helt enligt skolboken om inte en liten bom rullat av... Snabbaste tiden och en andra plats blev resultatet! Rosett, plakett och prensentkort på "Charlies häst & hund" mottog vi tacksamt. Det är verkligen kul att se att de utvecklat sina omhoppningar så mycket, jag tyckte tjejen som ledde red omöjligt fort men ändå är Isa och Jennifers tid nästan 2 sekunder snabbare, för de har ett otroligt flyt och kan svänga utan att för den skull "skena" runt banan!
Hörde många kommentarer om att det var roligt med en så välskolad fjording och sånt värmer.

Dax för 90cm där fokus låg på att vara nolla i grundomgången, Jennifer njöt av en ännu lydigare häst på framhoppningen som gjorde jätte fina språng!!!
Skulle de hålla!?! Jag var så nervös så jag vågade inte ens stå framme vid staketet utan stod lite bakom och kikade... Det flöt på och Isa hoppade strålande, dubbelnolla och återigen in på en andraplats!
Tyvärr blev det inte pris i denna klassen då de slutade på en 6e plats och 5 fick pris! Dock var vi överlyckliga över våran välhoppande häst och att de äntligen ska få rida ett SM ihop (Jennifer red i Karlstad 07 men då hade de knappt någon rutin) resan hem gick toppen trots att det blev lite sömn under natten. Bra resultat är den bästa medecinen för en enkel hemresa...

Glädjen är otroligt stor över detta och jag är otroligt stolt över både Isa och framförallt Jennifer som fixade detta med "kniven mot strupen"... Tilläggas bör att det slutade regna och vi fick mestadels sol på vår tävlingsdag, härligt!

Kram
Mikaela <3

Kommentarer
Postat av: Christina

Åh så roligt att det blir SM-hoppning för Isa!

Stort grattis.D!

Kram/C

2011-05-30 @ 10:00:27
URL: http://stuterirubin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0