Att sprida körsporten

I dagens inlägg tänkte jag filosofera lite kring hur man kan sprida våran underbara sport!!! Körningen... Sportkörning! För mig som är "invigd" finns ju inget bättre, det är ju den ultimata sporten, man är ett team samtidigt som man håller på med hästar! För går det bra i körningen så är det inte bara kuskens förtjänst utan även groomen och alla andra som finns kring denna hästen/hästarna kan suga i sig av den äran! 

Men hur kan vi nå ut till fler? Genom media så klart! Tex i gårdagens höglandet.nu en gratis tidning som går ut till alla här på höglandet hade de med en artikel om oss och om sportkörningen! Många har hört av sig och tyckte det var kul att läsa! 
Kanske väcker det en tanke hos någon om att köra sin häst? Då har man sått ett frö, eller att någon hör av sig och vill åka med, kanske en blivande funktionär eller groom?!?

Annars finns ju internet, Facebook osv! Den listan kan göras lång och var vi än syns så kan det ju ge något så jag tror alla kuskar, groomar, närstående och andra involverade måste tänka på att vi ska synas, för ju mer vi syns desto större blir vi!

Evenemang på ridskolor, klubbar osv! Vi körde på invigningen till New Forest SM väldigt populärt och det visar en otrolig allsidigthet hos hästen!
Men också bara detta att synas på ridklubben tex i vetlanda är det inte längre någon som höjer på ögonbrynen när det kommer ett körekipage! Vi har träningen för holländarna där, jag tränar själv där och till hösten kanske vi kan få till en inomhus maraton tävling?!?
Ni som har körekipage, kör på uppsvisningar, julshower och liknande tillställningar! 
Fyrspannen är jätte spännande och gör så klart bra reklam, men vi måste visa att bredden finns allt ifrån enbet shettis, till par i halvblod och spannet där emellan! 
Och ifrågasätt och påpeka, jag skrev tex till hästkanalen Horse1 för ett tag sedan de påstod att de visade "all" hästsport, körning va inte medräknad, bland de grenarna, tyvärr har jag inte fått svar från dem angående detta...
När man skulle räkna foderstat hos Pavo kunde man inte välja körning, mailade dem, fick till svar att de skulle tänka på de när de gjorde om sidan! Bra... Där väcktes iaf en tanke och de kommer förhoppningsvis!
We Love Horses podden som Henrik och Malin Baryard har sökte ämnen under helgens tävling i Varberg som de skulle ta upp, eller personer att intervjua! Jag föreslog att de skulle prata med någon av fyrspanns kuskarna! 

Det finns säkert fler sätt så klart... Men detta är några tankar och syns man inte finns man inte! 
Och ingen kan göra allt men alla kan göra något! Sprider vi vår sport mer kommer fler bli nyfikna och det ger i sin tur fler i sporten och ett större intresse föder i sin tur fler sponsorer osv! Så alla ni som är i kör svängen tänk på att hinta lite då och då här och där om vår sport!!! 
Och ni som ännu inte är "inne" i sporten va inte rädd att fråga, undra osv eller bara följ med, i vårat gäng finns inga dumma frågor! Och vi har nästan alltid e plats över på vagnen, så det är bara till att följa med på en tur om man skulle tycka det var spännande!

En annan viktig sak är glädjen att vilja visa och involvera nya personer, man får ju tänka på att man bemöter de som kommer "nya" på ett trevligt sätt!!! Så de vill vara en del av denna underbar värld!

Kram
Mikaela <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0